Ock

OKULLARDA ENERJİ TASARRUFU İÇİN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

1- Aydınlatmada Tasarruflu Ampul Kullanılmalıdır. Özellikle akşamları okulların lamba ve muslukları açık bırakılmamalıdır. Nöbetçi İdareci ve diğer görevlilerce kontrol edilmelidir.

2- Muslukların sağlam ve sızdırmaz olduğuna dikkat edilmelidir.

3- Kapı ve pencere kenarları süngerle izole edilmeli. Dış kapılara otomatik kapatıcı hidrolik kol takılmalı.

4- Elektrik Kompanzasyon Sisteminin çalışıp çalışmadığı zaman zaman kontrol edilmeli.Reaktif ceza varsa Milli Eğitim Müdürlüğü ne bildirilmeli.

5- Okullarda kullanılan Jeneratörün bakım ve onarımı peryodik olarak yapılarak peryodik bakım kartlarına işlenmelidir.

6- Kazanlar yanmadan bacaların temizliği yapılarak kışa hazırlanmalıdır.

7- Kalorifer kazanları yanarken ısı durumlarına dikkat edilmeli. Gereksiz ısı harcamalarının önüne geçilmelidir.

8- Kömürlü kazanlar yanarken önünde mutlaka kapak olmalıdır.

9- Kalorifer sıcak su taşıma borularının yalıtılması yapılmalıdır.

10- Okulda tasarrufun herkesin görevi olduğu Öğretmenlerce sınıflarda anlatılmalı. Gereğinde konferans şeklinde bilgilendirme yapılmalıdır.

11- Okul, pansiyon ve eklentilerinde elektrikli ısıtıcı kullanılması yasaktır. Elektrikle ısınma en pahalı ısınma şeklidir. Bu konuya özellikle yöneticilerin dikkat etmesi gerekmektedir. Isınma sorunu olan binaların farklı yöntemlerle sorunu çözmelidir

12- Okul ve kurumlarımızda geceleri çevre ve bahçe aydınlatmaları uygun armatörlerle yapılmalı. Bu armatörler Fotoselli olmalı. Gün ışığına göre ya da zaman röleli olarak çalışmaları sağlanmalıdır.

13- Tüm Öğretmenlerimiz Ocak ayının ikinci haftasında "Enerji Tasarrufu haftası" kapsamında çeşitli etkinlikler yaparak toplumda enerji tasarrufu bilincinin oluşmasını sağlamaya çalışmalıdır.

14- Yukarıda sıralanan Tasarruf Tedbirleri Ülkemizin enerji konusundaki sıkıntıları göz önüne alınarak titizlikle uygulanmalıdır.

15- Okulumuzda  gündüz lambaların açık bırakıldığı görülmektedir. Lambalar gece aydınlatmak amaçlıdır. Gündüz açık bırakılmamalıdır.

ÜLKEMİZ ENERJİSİNİN %80 İNİ DIŞARIDAN İTHAL ETMEKTEDİR. ENERJİYİ DİKKATLİ VE TASARRUFLU KULLANMAK ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR.

"Boşa Harcanan Enerj"Boşa Harcanan Enerji Kişisel Değil Toplumsal Bir israf olup, kul hakkına girmektedir..

Ock

İzmir il Milli Eğitim Müdürlüğü Akil ve Zeka Oyunları turnuvasında madalyalarla dönüyoruz.     Pentago oyunu yarışması Eymen DURU (2.) Ela ARIK ( 3. )   Reversi oyunu yarışması Çağan ASLAN (2.)   Q.Bitz oyunu yarışması Ege Sert ( 3. )   Emeği geçen Yertek Evren BAŞARAN a ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunarız.

Ara

KIZLAR İLÇE 1.(KÜBRA YEŞİLKAYA/ASYA NİL ŞAKAR/MELİNA ERKUŞ/ZÜMRA NUR GÜREL)

ERKEKLER İLÇE 2.(CEM ÖZTÜRK/RÜZGAR HAN/EMİR ŞAHİN/MUSTAFA ALİ DÖNMEZ)

27 ARALIK ATATÜRK KOŞUSUNDA

KIZLAR :ÇİĞLİ 1.

ERKEKLER :ÇİĞLİ 2.

EMEĞİ GEÇENLERE ŞAHSIM VE KURUMUM ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.

OCAK 2023 ÇALIŞMA TAKVİMİ

Ara

**Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 20 dakika önce başlar, son ders bitiminden 20 dakika sonra sona erecektir.

**Nöbetçi öğretmenler nöbet defterini imzalayıp sabah grubu öğretmenleri 07.40  , öğle  grubu öğretmenleri 12.50'de nöbete başlayıp,  sabah grubu 13.10'de öğle grubu 18.20'de  nöbet defterini imzalayıp nöbeti bitireceklerdir.

** Töreni ön bahçe nöbetçi öğretmeni yapacaktır.Öğrenciler içeri girmeden önce tüm nöbetçi öğretmenler bahçede öğrencinin başında olacak ,öğrenciler bina içerisine alınınca nöbet yerlerine geçilecektir.

Ara

LED LAMBA VE KAZAN BAKIMLARI BACA ÖLÇÜMLERİ YETKİLİ FİRMALARA OKUL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPTIRILMIŞTIR.

HALK EĞİTİM SAATLERİ

2022-2023 OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM VE DENETİM KURULU

ARALIK 2022 İŞ TAKVİMİ

Kas

"Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim"M.Kemal ATATÜRK

OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME

25/11/2022

Kas

20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla "Dünya Çocuk Hakları Günü" olarak kutlanmaktadır. Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu "Çocuk Haklarına Dair Sözleşme"yi imzalamıştır.

Çocukların yetişkinlerden daha farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olması gereğinden yola çıkan BM, bu sözleşme ile çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiş ve taraf devletleri 54 maddeden oluşan sözleşme maddeleri gereğince kendi iç hukuklarında değişim yapmaya zorlamıştır.Toplam 193 ülke tarafından imzalanan sözleşme en fazla sayıda ülke tarafından imzalanan ve en kısa zamanda yürürlüğe giren uluslararası belge olma özelliğine sahiptir. Cinsiyet, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması ilkeleri üzerine kurulan sözleşme, uluslararası platformda mutabakata varılmış, değiştirilmesi mümkün olmayan standartları ve yükümlülükleri içermektedir. Onaylayan devletlerin kendi iç hukuklarında gerçekleştirecekleri düzenleme ve değişimleri kontrol etmek ve her beş yılda bir bu değişiklikleri yayımlamak için BM tarafından bir Çocuk Hakları Komitesi de oluşturulmuştur.

18/11/2022